ekologiska grönsaker efter säsong


Välkommen till vår mycket enkla gårdsbutik som vi inrett i det gamla mjölkrummet.
Här säljer vi gårdens ekologiska och KRAV-odlade grönsaker och potatis.

Aktuellt i gårdsbutiken 31/10 -2017

Nu är sortimentet som störst i gårdsbutiken, även palster och rotpersilja är skördade. Det finns dessutom potatis, morötter, rödbetor, gulbetor, polkabetor, kålrötter, kålrabbi, fänkål, sallad, röd o gul lök, vitkål, grönkål mm. Välkomna!

Öppettider

Här är det alltid öppet, dygnet runt med självbetjäning.
Du betalar kontant (ej tillgång till växelkassa), med swish till  0708 910549 eller via bankgiro till: 802-3806

Välkomna till den lilla gårdsbutiken med den stora friheten!

Uppskattningen från våra gårdsbutikskunder, där många påtagligt kan visa att deras olika besvär minskar avsevärt om de äter våra produkter är en stor källa till glädje för oss.

Parkering

Vid gårdsbutiken finns det parkeringsplatser på gårdsplan mot gärdsgården. Parkera gärna där så att gårdens traktorer och andra fordon kommer fram.

Hitta hit

Väg 154 från Falkenberg mot Ullared. 7 km ut från Vinbergsmotet mot Ullared, svänger du vänster mot Långås. Kör 3 km. Där finns vi på vänster sida.
 

våra recept

Ekologiska rödbetor till vår rödbetssoppa, borsjtj. Vårt recept på rödbetssoppa.

Ekologisk rödbetssoppa. Här kommer receptet på den ekologiska rödbetssoppan, borsjtjen, med våra egna ekologiska rödbetor.

Recept på rödbetssoppa

400 g ekologiska rödbetor
1 gul lök
det vita från purjolökar
200 g vitkål
200 g morot
100 g rotselleri
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
2 liter grönsaksbuljong
salt och vitpeppar
créme fraiche
persilja eller färsk timjan

Så här gör du:

1. Skala rödbetor, lök, morot och selleri. Ansa och skölj vitkål och purjolök.
2. Riv (grovt) hälften av rödbetorna samt all lök, vitlök, morot, selleri och vitkål. Skiva purjolöken tunt.
3. Smält smöret i en kastrull och fräs de strimlade grönsakerna på svag värme under omrörning. Tillsätt buljongen och koka upp. Skumma noga. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar. Låt koka sakta tills grönsakerna mjuknat, 10-15 minuter.
4. Riv de sparade rödbetorna fint och sila saften eller pressa den direkt i råsaftpress. Tillsätt 1 dl av rödbetssaften i soppan strax innan den serveras. Det är den som ger soppan dess röda färg.
5. Häll upp soppan i varma tallrikar och garnera med hackad persilja eller färsk timjan och en klick crème fraiche eller syrad grädde.
Man kan ha kött i sin Brosjtj också, då helst Lammbringa. Tärna lammbringan i grytbitar och bryn köttet (samt ben om det medföljer) i lite smör separat i en gryta eller stekpanna och lägg sedan ner det tillsammans med grönsakerna.

Lycka till!

Läs hela inlägget »
27 oktober 2016
Recept på morotstårta med ekologiska morötter

följ oss på Facebook

välkommen till oss!