Mobil logo 2020

13:e generationen på gården

Tångagård är en helt igenom KRAV-godkänd ekologisk odling. Vår växtföljd omfattar 93 ha åker. Potatis och grönsaksarealen har vuxit år efter år för att i år vara 63 ha. Vi har lager och packeri på gården.

Om Tångagård

Tångagård ligger 1 mil utanför Falkenberg på den svenska västkusten. Gården ligger precis i gränsen mellan kustlandet och lite mer inland, med slätten framför oss och skog och berg bakom ryggen. Tre vackra kullar med gamla knotiga ekar är insprängda i odlingarna. Det varierande landskapet är hemvist för ett rikt djurliv, älg, rådjur, vildsvin, grävling mm. Vår våtmark drar till sig en hel del fåglar.

Tångagård Halland ekologisk odling av grönsaker och rotfrukter utanför Falkenberg

Vi har nära till allt. Du kan bada på Skrea strand i Falkenberg, besöka Varbergs fästning i Varberg, eller varför inte handla (våra grönsaker finns också där) på Gekås i Ullared.

Gården har brukats av släkten sedan dansktiden på 1600-talet. Det har varit ett traditionellt familjejordbruk med blandad produktion.  Kor, grisar, höns, potatis osv. Sedan 1987 när vi tog över så har det blivit en specialisering på ekologisk odling av potatis, rotfrukter, lök, kål mm. Bengt är 12-e generationen och yngste sonen Ivar blir den 13:e generationen som vi vet.

Det finns en enkel gårdsbutik, öppet dygnet runt för självbetjäning. På sidan "gårdsbutiken" ser du vad som finns i butiken för säsongen. På sommaren och hösten finns även möjlighet att själv få vandra ut i de vackra odlingarna och skörda sina egna grönsaker som självplock.   Vad som är färdigt för självplock hittar du på sidan "självplock".

Investeringsstöd för täckdikning från Europeiska jordbruksfonden

Vi har fått investeringsstöd för att täckdikning från europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

varmt välkommen!