känn närheten till jorden!

Vi erbjuder självplock av våra ekologikst odlade grönsaker och rotfrukter.

Aktuellt för självplock 19/9 -2017

Det har varit en kall o ganska regnig sommar. Allt har inte blivit som vi hoppades. Just nu finns det ganska mycket bönor, gröna brytbönor, vaxbönor, gula och gröna skärbönor. Det finns squash och underbar fänkål - där man kan använda både själva knölen, men även den så kallade fänkålsdillen. Det går bra att frysa in fänkålsdillen också för att ha till fisken hela vintern. Något enstaka blomkålshuvud tittar fram, främst gula varianten. Persilja finns i långa rader. Sallad och kålrabbi finns där också - där behöver man ha kniv med sig för att kunna skörda. Vill man så kan man såklart skörda även vitkål, grönkål morötter, rödbetor, palster, rotpersilja och kålrötter själv också. Men ta på stövlarna. Sedan finns det en hel del i gårdsbutiken att botanisera bland. Välkomna!

Karta för självplock 2017 kommer att  ligga i gårdsbutiken när det blir dax.


Tidigt på odlingssäsongen så är ni välkomna att skörda våra ekologiska morötter, rödbetor, lök, potatis mm direkt i landet. Under senare delen av sommaren har vi i första hand broccoli men även mangold, bladdill, dillkronor, och bönor.

 Många vill själva känna närheten till jorden.
Andra vill visa sina barn o barnbarn hur maten kommer till – den växer inte på en hylla i affären.

Har du önskemål om vad du vill självplocka till nästa säsong? Skicka gärna ett mail till tangagard@tangagard.se och berätta om dina önskemål. Sedan får vi se om vi kan uppfylla dem, lovar inget på förhand
 

välkommen till oss!